Ga naar Medipro

Basisopleiding bedrijfshulpverlener

Basisopleiding bedrijfshulpverlener

Basisopleiding bedrijfshulpverlener

Wat doet u als uw collega een ongeval krijgt of onwel wordt? Ondanks de vele preventiemaatregelen zit het ongeluk soms in een klein hoekje. Daarom moet er iemand in de buurt zijn om de eerste hulp te kunnen bieden! In levensbedreigende en minder ernstige situaties.

Handen uit de mouwen!

De initiatie basisopleiding bedrijfshulpverlener leert de geselecteerde medewerkers op korte tijd de basisprincipes en -vaardigheden van eerstehulpverlening aan. Wanneer volstaat eerste hulp? Wanneer gespecialiseerde hulp moeten komen zoals de ziekenwagen, MUG, brandweer, … Ze leren de kneepjes van het vak van de beste: ervaren, bijgeschoolde en bevlogen docenten.

Bijscholing

Is de opleiding daarmee afgerond? Nee, de basisopleiding is de eerste stap in een permanente vorming. De hulpverleners volgen elk jaar een halve dag bijscholing. Daar diepen ze eerstehulpsituaties verder uit en oefenen ze EHBO-technieken opnieuw in.

Groepen bestaan uit maximum 15 deelnemers. Zo doen de cursisten een maximum aan praktijkervaring op om bedrijfsspecifieke situaties gericht te kunnen aanpakken.

Niet de opleiding die u zocht?
Ontdek hier onze andere opleidingen.

 

Meer opleidingen